Laden Evenementen

« Alle evenementen

Online zomertraject: Verbindend grenzen stellen

6 juli 2022 @ 09:30 - 27 juli 2022 @ 11:30

Ga bewuster om met je grenzen. Merk subtiele signalen op als iemand over je grenzen gaat en stuur snel bij als je merkt dat je hervalt in oude patronen. Dat is grenzen stellen.

Ervaar je dit bij jezelf?

  • Je schuift jezelf steeds opzij voor anderen, gaat mee in hun verhaal en verliest jezelf zo uit het oog. Misschien vind je het moeilijk te zien wie jij bent en wie de ander is?
  • Je bent bang voor conflicten en laat daarom over jou lopen. Je ervaart veel stress omdat je schrik hebt om niet te beantwoorden aan de verwachtingen van anderen.
  • Je hebt te maken met een sterk sturende omgeving, misschien zelfs met verbale agressie. Zo word je telkens in een hoek geduwd, wat jou verhindert om jezelf te zijn.

Doen één of meer van deze ervaringen een belletje rinkelen? Dan schort er iets aan je grensbewustzijn. Het goede nieuws: grenzen stellen is niet aangeboren, je kan het dus leren. Klaar om zelf te ervaren wat dat met jou en je relaties doet?

Grenzen Stellen: wat je zal leren

  • Verken welke patronen jij hebt overgenomen uit je opvoeding en omgeving, welke voor jou werken en van welke je nu afstand mag nemen.
  • Ontdek welke vormen van grenzen stellen er zijn en welke best voor jou werken. Zo hoef je jezelf (en anderen) geen geweld aan te doen.
  • Ontwikkel de innerlijke kracht waarmee jij openstaat voor het verhaal van anderen en toch je eigen verhaal behoudt. Van of-of naar en-en dus!

Het resultaat? Je gaat veel bewuster om met je grenzen, merkt meteen wanneer eraan wordt geraakt en stuurt bij wanneer je in oude patronen hervalt. En stap per stap groei je van grenzen stellen naar je plaats innemen, met de nodige mildheid voor jezelf en anderen.

Als mens ben ik veranderd, ik stel meer mijn grenzen, ik ga minder pleasen, ik heb meer zelfvertrouwen, ik voel me geïnspireerd. M.V.B.

 

Dit traject is uniek. Waarom?

1. Luister naar je lichaam | Je lichaam weet meteen wanneer iemand over je grenzen gaat, maar vandaag mis je de signalen nog. Ik leer ze jou herkennen zodat je voortaan sneller reageert, voor je emoties met jou aan de haal gaan. Daardoor blijf je rustiger, stel je grenzen en behoud je de verbinding met je gesprekspartner.

2. Krijg meer keuzes | NLP (hersenen, communicatie en grenzen), verbindende communicatie (emoties en behoeftes), somato-psychopedagogie (lichaam en geest), Anné Linden (grenzen in relaties), Holding space (je eigen ruimte innemen naast anderen): al deze invalshoeken komen aan bod en geven jou één groot schakelbord om jezelf te leren kennen en je grenzen te stellen.

Even praktisch

In ‘Grenzen Stellen’ volg je 4 online interactieve workshops. In deze workshops integreer je de theorie rond grenzen met praktische oefeningen die je grensbewustzijn versterken. Je oefent aan de hand van thema’s over grenzen die spelen in je leven. Je stelt vragen en leert bij van elkaar.

Het volgende traject valt op 4 woensdagochtenden telkens van 9u30 tot 11u30, zo krijg je de ruimte om het doorheen de week in je dagelijks leven verder te integreren.

Module 1:  Exploratie van gezonde grenzen  – woensdag 6 juli 2022
Module 2:  Ontwikkelen van verbindende grensvaardigheden en grensmindset – woensdag 13 juli 2022.
Module 3:  Je plek innemen, grenzen en eigenwaarde – woensdag 20 juli 2022.
Module 4:  Op een verbindende wijze grenzen aangeven – woensdag 27 juli 2022

Actief deelnemen geeft je de meeste leerkansen. Kan je er in de ochtend niet bij zijn, geen probleem, je krijgt de opnames achteraf nagestuurd.

Je investeert dus tijd in jezelf: dat ben jij zeker waard.

Voor dit traject investeer je 197 euro excl. BTW .

Schrijf in of krijg info

Om ‘Grenzen Stellen’ heel interactief te houden, laat ik maximaal 8 deelnemers toe. Wacht dus niet met inschrijven: de plaatsen zijn snel bezet.

Boek jouw plaats >>

Twijfel je of ‘Grenzen Stellen’ iets voor jou is? Bel +32 476 69 94 64 of stuur een mailtje.

Gegevens

Begin:
6 juli 2022 @ 09:30
Einde:
27 juli 2022 @ 11:30

Organisator

Life Essence
Telefoon:
+32 (0) 476 69 94 64
E-mail:
sonja.vanbouchaute@life-essence.be
Site:
www.life-essence.be