Stress & burn-out begeleiding

Stress op zichzelf is niet slecht. Het is ons natuurlijk overlevingsmechanisme bij mogelijk gevaar of belasting. Stress zet ons aan tot actie en maakt dat we onze grenzen kunnen verleggen. Denk maar aan de prestaties van de student, die onder druk zijn leervermogen aanzienlijk overstijgt, of een projectmanager die tegen de deadline aan er in slaagt om samen met het team tot topprestaties te komen.

Pas als ons stress systeem te intens, te langdurig of te herhaaldelijk wordt aangesproken, wordt stress contraproductief. Ons systeem wordt overbelast en geraakt ontregeld. We voelen ons moe, gespannen, prikkelbaar en ervaren steeds minder plezier in het werk dat we doen. Signalen die aangeven dat het tijd is om even stil te staan en te ontdekken hoe het anders kan. Hierbij is externe hulp zinvol.

Wij bieden een globale aanpak waarbij we rekening houden met de situatie waarin je je nu bevindt, jouw levenssituatie en jouw verwachtingen. Hierbij leer je gaandeweg

  • hoe kan je herstellen en tot rust komen
  • wat jouw huidige stressprofiel is en wat voor jou werkt om met stress om te gaan
  • hoe je na een periode van afwezigheid de stap terug naar het werk kan voorbereiden
  • hoe je vol energie terug aan de slag kan gaan en blijven

Life-Essence werkt samen met het door de VDAB erkende loopbaancentrum Arcturus. Wil je na een burn-out terug gaan werken, dan is een goede voorbereiding aangewezen. Hiervoor kan je je laten begeleiden. Deze begeleiding komt in aanmerking voor subsidiering via loopbaancheques van de VDAB, dan betaal je slechts 40€ voor 4u begeleiding. Meer info over de loopbaancheques vindt u onder de rubriek loopbaancheques.

Meer informatie?